PDA

View Full Version : connecting cabs with amps



joelburg
04-03-2008, 11:12 PM
i just purchased a vht fat bottom 2x12 to accompany for fat bottom 4x12 cab...the 2x12 is strictly an 8 ohm cab and the 4x12 is a 16 ohm mono/ 8 ohm stereo...how do i connect my amp with the two cabs? im running it will a b-52 tube amp for the time being which has the 4, 8, 16 ohm selector on it. please help me!!!!!!

HellfireSG
04-03-2008, 11:43 PM
ive been trying to figure that out also!!!

Giga
04-04-2008, 04:37 AM
Run them in parallel -> 5.33 ohms total load -> set amp for 4 ohms

Giga.